Hírek

Második alkalommal rendezték meg a Budapest Climate Summit konferenciát 2021. október 7-8-án, ahol Földvári Gábor az Evolúciótudományi Intézet Felbukkanó Kórokozók Ökológiája Kutatócsoport vezetője előadóként vett részt a Biodiverzitás és klímavédelem panelben.

Az ELKH a tudományos élet területén dolgozó fiatal kutatók eredményeinek erkölcsi elismerésére és anyagi támogatására Bárány Róbert Díjat hozott létre 2021-ben. Rádai Zoltán az ÖBI Lendület Vegetáció és Magbank Dinamikai Kutatócsoport kutatója elnyerte ezt a díjat kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Rövid kisfilmben összegezte az Ökológiai Kutatóközpont a nyári Kert a köbön eseménysorozat programját. A fesztivál megszervezésével a kutatóközpont munkatársainak az volt a célja, hogy a művészeteket segítségül hívva olyan témákat hozzanak közel a széles közönséghez, amelyekkel hozzájárulhatnak az ökológiai szemléletformáláshoz.

Az Ökológiai Kutatóközpont három kutatója, Boda Pál és Lukács Balázs András, mindketten a Vízi Ökológiai Intézet tudományos főmunkatársai és Szilágyi András az Evolúciótudományi Intézet tudományos főmunkatársa is elnyerték a 2021. évi Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat.

Az ELTE TTK Science Podcast sorozatában Szathmáry Eörs professzorral, az evolúcióbiológia meghatározó egyéniségével beszélgetett Müller Viktor, az ELTE TTK oktatási dékánhelyettese. A beszélgetés az ÖK Podcast rovatban is elérhető.

Előadásokkal, laborlátogatásokkal, filmvetítéssel várja az Ökológiai Kutatóközpont a látogatókat a Kutatók Éjszakáján, 2021, szeptember 24-én, pénteken 15:00 órától 21:00-ig. A rendezvény helyszíne: Ökológiai Kutatóközpont, Vízi Ökológiai Intézet, 1113 Budapest, Karolina út 29.
Regisztráció a Kutatók Éjszakája honlapon

Oldalak