Intézkedések a koronavírus terjedése ellen

Ez a honlap tartalmazza az Ökológiai Kutatóközpont koronavírus-helyzettel kapcsolatos Főigazgatói és Igazgatói utasításait, rendelkezéseit, tájékoztatókat és egyéb információkat. A honlapot frissítjük, kérjük figyeljék az újonnan megjelenő utasításokat és híreket.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a koronavírussal kapcsolatos bejelentéseket az adott intézet igazgatójának és ezzel együtt a koronavirus [at] ecolres.hu email címen is tegyék meg. Kérjük, hogy a kutatói és egyéb levelezési listákat koronavírusos ügyekkel ne terheljék.

3/2020. számú Főigazgatói Utasítás a koronavírus-fertőzés hatásainak csökkentése érdekében követendő eljárásokról - 2020. szeptember 2.

Az Ökológiai Kutatóközpont intézkedési terve igazoltan koronavírusos illetve koronavírus-gyanús dolgozó megjelenése esetére - 2020. szeptember 7.

-----
Kutatóközponti bejárás és karantén szabályok 03.04.

Kedves Munkatársak!

A sajnálatosan nagyon erős harmadik hullám számaira tekintettel és figyelembe véve az országosan bejelentett lezárásokat és szigorításokat, szeretnénk kiemelni, hogy Az ÖKOT 2020. november 10-i határozata továbbra is érvényben van és alapesetben az Ökológiai Kutatóközpont dolgozói számára csak otthoni munkavégzés engedélyezett.

Ez alól kivételként engedélyt kaphatnak (igazgatóktól: intézeti, gazdasági vagy ügyvezető) a helyszíni munkavégzésre azok a dolgozók, akik személyes jelenléte nélkülözhetetlen bizonyos kutatások folytonos végzéséhez, illetve az üzemeltetéshez.

A járványügyi érintettség természetesen az igazgatói engedélyeket felülírja:
- kontakt személyre vonatkozó karantén esetében, az érintettségtől számolt 10-ik napig,
- tünettel rendelkező beteg esetében az orvosával egyeztetett időpontig, de leghamarabb a tünetek elmúlta után (láz, köhögés, stb.) 3 nappal, amennyiben legálabb 10 nap már eltelt a tünetek megjelenésétől,
-tünetmentes fertőzött esetében pedig a pozitív teszttől számított 21-ik napig.

Valamennyi karantén alól két negatív PCR teszt mentesít (melyek között legalább 48 óra telt el).

Vigyázzunk egymásra!

Szilágyi András és Bajusz Tamás
az ÖKOT nevében

Maszkviselés fenntartása 02.23.

KEDVES MUNKATÁRSAK!

Összhangban a hivatalos hazai és nemzetközi ajánlásokkal, az ÖKOT 2020. szeptember 11-i, maszkviselésről szóló utasítása* szerint továbbra is kötelező maszkviselés minden ott megadott esetben, függetlenül az esetleges egyéni oltottságtól vagy koronavírus fertőzöttségen való átesettségtől.

A koronavírus fertőzésen átesettek, illetve ellene oltottak esetleges és nem ismert fertőző képességén túl, fontos szempont, hogy a nem ismert hátterű egyedi felmentések csökkentenék a teljes körű elővigyázatosságot.

Kérjük - fokozott figyelemmel a harmadik hullám során újra emelkedő esetszámokra és az országban is megjelent brit vírus variánsra - a maszkviselési szabályok és egyéb járványügyi rendelkezések teljeskörű betartását! Vigyázzunk egymásra!

Szilágyi András és Bajusz Tamás
az ÖKOT nevében

*Közösségi terekben (konyha, könyvtár, szemináriumi szoba, tárgyaló, stb.), ha ott több, mint egy fő tartózkodik, kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése! A kötelező maszkviselés nem vonatkozik a munkaszobákban állandó jelleggel együtt dolgozókra. A fentiek értelmében a nem állandó jelleggel együtt dolgozók esetében, amennyiben nem elkerülhető az egy szobában való eseti munkavégzés, akkor szintén kötelező a maszkviselés.

ÖKOT 2021. április 10-i határozata a munkavégzés rendjéről - 2021. április 10.

ÖKOT 2021. január 26-i határozata a munkavégzés rendjéről - 2021. január 26.

ÖKOT 2020. november 11-i határozat fertőzés, il. fertőzés-gyanú bejelentéséről - 2020. november 11.

ÖKOT 2020. november 10-i határozat a munkavégzés rendjéről - 2020. november 10.

ÖKOT határozat a maszkviselésről - 2020. szeptember 11.

-----

KIEGÉSZÍTŐ IGAZGATÓI RENDELKEZÉSEK:

B L I
A Balatoni Limnológiai Intézet Igazgatójának rendelkezései - 2020. szeptember 2.
. . .

Ö B I
Az Ökológiai és Botanikai Intézet Igazgatójának rendelkezései - 2020. november.13.

Az Ökológiai és Botanikai Intézet Igazgatójának rendelkezései - 2020. szeptember 2.

A vácrátóti intézet területére való belépéskor mindenkinek kötelező nyilatkoznia. A "COVID nyilatkozat"-ot javasolt minden belépés előtt kitölteni, de legalább hetente egyszer! Ezt az ÖK felhő (NextCloud) fiókkal rendelkező munkatársak elektronikusan tölthetik ki (1), a többiek pedig a portán elhelyezett papír alapú nyilatkozaton (2).

(1) NextCloud-os COVID NYILATKOZAT (csak NextCloud bejelentekzés után működik):
https://cloud.ecolres.hu/nextcloud/index.php/apps/forms/9ZLDEBsAFCAQNsT6

(2a) Word formátumú COVID NYILATKOZAT ÖBI külsős vendégek számára
(2b) Word formátumú COVID NYILATKOZAT ÖBI munkatársak számára
. . .

D K I
A Duna-kutató Intézet Igazgatójának rendelkezései - 2020. szeptember 2.
. . .

---

GYAKORI KÉRDÉSEKRE ADOTT VÁLASZOK

Gyakori kérdésekre és válaszok - 2020. október 5.

---

TOVÁBBI KAPCSOLÓDÓ OLDALAK:

ELKH koronavírus hírek
Kormányzati tájékoztató oldal a koronavírusról